Terugblik op The Rolo’s Music Matinee

The Rolo’s Music Matinee is alweer voorbij! Wat hebben wij hier van genoten. Wat een avontuur was dat. Eind oktober vorig jaar ontstond het idee bij papa. Papa riep Floris en mij naar zich toe en zei: “Wat zouden jullie ervan vinden om zelf een concert te organiseren, muzikaal in te vullen en ook uit te voeren”. Ik geloof niet dat we meteen konden overzien wat dat allemaal zou betekenen maar we sprongen beide een gat in de lucht…….yes, yes, yes, yes! De weg naar dit concert toe was heel leerzaam en vooral heel erg goed voor onze muzikale ontwikkeling. Floris en ik hebben twee volledige sets gespeeld en ook gepresenteerd. Echt leuk om te doen!

Het is hartverwarmend dat een aantal leden van het Frysk Jeugd Orkest mee hebben gespeeld! Ook was het heel vet en leerzaam om het vioolconcert in D-groot van Friedrich Seitz samen met Anne Sollie te mogen uitvoeren. Was wel spannend! Want ik had het nog niet zo lang op mijn repertoire. Maar wie niet waagt wie niet wint. En dan…..pfff…..het is nog steeds onwerkelijk maar onze speciale gast Lex Jasper heeft gewoon op ons concert opgetreden, solo en met ons samen! Lex is echt een levende Jazzlegende en wij kunnen iedereen aanraden om zijn cd’s te checken. Hij swingt, zijn timing en frasering zijn magnifiek, hij speelt schilderachtig en met veel romantiek en…..met heel veel passie!

Floris en ik hebben klassieke werken laten horen van bekende componisten, we hebben eigen arrangementen gespeeld (Jazz), transcripties en papa heeft een een arrangement gemaakt en we hebben ook nog twee composities van hem gespeeld. Vanaf nu staat het eerste filmpje van TRMM op You-Tube. Er volgen er vast nog meer! We zouden het heel leuk vinden als u zich abonneert op ons Youtube-kanaal