Over ons

Annemijn & Floris (The Rolo’s)

Deborah J. Carter: “Floris and Annemijn making their music, are an inspiration to those who listen to them – musicians and civilians alike. They are a reminder to us that true musicality is timeless and ageless. There’s nothing more to say but, Jazz has a beautiful future!”

Wat is er leuker dan muziek maken? Samen muziek maken!

Broer en zus spelen graag en vaak samen. Ze hebben samen al een aantal schitterende projecten gedaan. Dagelijks voor school studeren Floris en Annemijn een half uur tot drie kwartier. Ze oefenen dan techniek en klassiek. ’s Middags oefenen ze nogmaals, dan jazz en improvisatie. En iedere vrijdagochtend is het feest, want dan is het bandochtend. Met vader Jeroen op drums, trombone  of piano spelen ze dan samen. Iedere week leren ze een nieuwe jazzstandard onder het -zelfbedachte-motto: “A standard a week, dan word je nie ziek!”

De Componist des Vaderlands, Martin Fondse, vroeg Annemijn en Floris in juni 2022 om als solist te spelen in zijn nieuwe compositie, All Together Now. The Rolo’s hebben deze compositie samen met een groot orkest en koor op het hoofdpodium tijdens het CityProms Festival 2022 in Leeuwarden uitgevoerd.

In maart 2023 hebben broer en zus zelf een concert georganiseerd in de Lutherse kerk in Leeuwarden, “The Rolo’s Music Matinee”. Met als speciale gast Lex Jasper op piano, leden van het Frysk Jeugd Orkest en Anne Sollie op piano. Een programma van 2 x 45 minuten, vooral zelf gearrangeerde stukken en ook eigen composities. Moeiteloos gepresenteerd en uitgevoerd door broer en zus.

In augustus en oktober 2023 speelden broer en zus, “The Rolo’s” samen met Deborah J. Carter en Zandscape op het Amersfoort Jazz Festival en het Leusden Jazz Festival. Eind oktober waren ze een week samen te vinden op Jazz aan Zee op Ameland. Een week vol ensemble lessen, workshops en instrumentale lessen gegeven door een aantal zeer goede jazzmusici: Hans Mantel, Vincent Koning, Gijs Dijkhuizen, Jasper Soffers, Deborah J. Carter en Marco Kegel. Wat een inspirerende week was dat!

Op 21 december 2023 speelde The Rolo’s een prominente muzikale rol in een afscheidsconcert van de Componist des Vaderlands, Martin Fondse in “Cloud Nine” TivoliVredenburg. Op deze avond werd de nieuwe CdV bekend gemaakt, Anne Maartje Lemereis.

Annemijn Rol

Martin Fondse, Componist des Vaderlands: “Annemijn Rol viel op in het speciaal door mij voor CityProms gecomponeerde All Together Now met gedreven solospel en opmerkelijk muzikaal inzicht. En dit alles met een aanstekelijke ontspannenheid en enthousiasme“.

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Annemijn en is haar met de paplepel ingegeven. Thuis gaat er geen dag voorbij zonder dat er muziek gemaakt wordt. Samen met haar ouders ging ze al jong mee naar concerten en haar vader nam haar regelmatig mee naar het conservatorium waar hij werkte. Haar interesse in muziek werd alleen maar groter. Op vierjarige leeftijd koos ze de viool uit en startte ze met vioolles. Momenteel heeft ze klassiek les van vioolpedagoog Arjen Beintema. Annemijn heeft van 2020 tot 2022 lessen gehad van Julia Philippens, die als één van de weinige jazzviolisten die Nederland rijk is, een groot voorbeeld voor Annemijn. 

Naast vioolspelen vindt Annemijn het ook leuk om muziek te componeren. Op haar achtste schreef ze een eigen liedje waarmee ze deelnam aan de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Daarmee schopte ze het tot in de finale in Tivoli Vredenburg. 

Ook van haar docent Julia Philippens kreeg ze regelmatig opdrachten om muziek te schrijven. In 2021 speelde ze samen met Julia, Mike Boddé en Fuse een zelf-geschreven intro op een blues van Charlie Parker in een uitzending van Podium Witteman, waarna ze vervolgens lustig over de blues improviseerde. 

Annemijn was in september 2022 solist bij het Frysk Jeugd Orkest. Ze speelde A Night In Tunisia

In dezelfde maand werd ze ook vast lid van het FJO.

Voor de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble stuurde Annemijn in 2022 haar compositie Pepper in. Samen met Floris, die voor de gelegenheid op zijn Fender Rhodes speelde, schopte ze het weer tot in de finale en stonden broer en zus er in een gevuld Tivoli Vredenburg lustig op los te improviseren. 

In maart 2023 mocht Annemijn “There Will Never Be Another You” spelen met het Lex Jasper Kwartet. Dit was een prachtige oefening voor het zelf georganiseerde “Rolo’s Music Matinee” waar Lex Jasper speciale gast was.

Annemijn Rol: “Ik neem eigenlijk altijd mijn viool mee als ik een weekend weg ga of op vakantie of als ik naar een concert ga. Want stel je voor dat je ergens samen kan spelen. Zo ben ik al heel veel goede en leuke muzikanten tegengekomen om even mee te spelen”.

Floris Rol

Lex Jasper: “Floris is een groot muzikaal talent, een belofte voor de toekomst”!

Net als bij zijn zus speelt bij Floris muziek een belangrijke rol. Hij begon op 5-jarige leeftijd piano te spelen. Zijn vader leerde hem al improviserend kinderliedjes en jazzliedjes spelen. Op zijn vijfde speelde hij al zijn eerste blues met twee handen inclusief improvisatie. Sinds voorjaar 2022 heeft hij klassiek pianoles van Nanke Flach. Hier leert hij de wereld van de klassieke pianomuziek te ontdekken, technisch goed te spelen maar vooral ook zijn muzikaliteit er in te stoppen.  In december 2022 stond Floris in de finale van het Haydn Muziek Festival met werken van Bach, Kachaturian en Billie Strayhorn. De laatste genoemde componist was een bijzondere inbreng van Floris. Hij had namelijk zelf een transcriptie gemaakt van Take The A Train (Billie Strayhorn) in een uitvoering van Oscar Peterson, inclusief de improvisatie. Het jaar 2022 stond voor Floris in het teken van fantastische ontmoetingen met super pianisten zoals; Peter Beets, Rob van Bavel, Cor Bakker, Lex Jasper en Rein de Graaff. Floris gaat eens in de drie maanden naar Mike Boddé die hem creatief en zonder grenzen leert omgaan met muziek. Floris is de enige leerling die Mike heeft, een prachtige inspirerende vriendschap. Een hoogte punt was het optreden dat Floris samen met Mike gedaan in de laatste uitzending van Podium Witteman op 15 mei 2022. Ze speelde toen samen Take The A Train. Vanaf september 2023 krijgt Floris 1 keer per maand les van één van de meest toonaangevende pianisten in de jazzwereld, Rob van Bavel. Ook hier is een prachtige muzikale vriendschap ontstaan. Floris zou het liefst elke dag gaan!

Na de zomer in 2022 begon Floris aan een nieuwe uitdaging en heeft toen samen met zijn vader een transcriptie gemaakt van Come Rain Or Come Shine in een uitvoering van Lex Jasper. Op 9 oktober heeft Floris het opgenomen en een ode gebracht aan deze fantastische levende jazzlegende Lex Jasper. In maart 2023 was Floris bij een concert van Lex Jasper en daar verraste Lex, Floris, zijn trio en het publiek door hem Come Rain Or Come Shine met zijn trio uit te laten voeren. Een droom die werkelijkheid werd!

Op 26 november 2023 won Floris De Muziekprijs van het Prinses Christina Concours in de categorie 9 t/m 12 jaar.

Op 3 december won hij het Haydn Muziek Festival in de categorie 6 t/m 9 jaar.

Floris Rol: “ik kan geen piano voorbij lopen zonder erop te spelen. Op vakantie neem ik zelfs een uitvouwbare piano mee zodat ik lekker in de caravan kan spelen. Doordat ik piano speel, ontmoet ik veel leuke mensen”.