Annemijn en Floris hebben een concert met Deborah J. Carter en Zandscape!

Zondag 20 augustus tijdens het Amersfoorts Jazzfestival werken Annemijn en Floris mee aan een speciaal jazzconcert voor kinderen, “Sing and Swing”. Locatie Observant Binnenplaats van 10.30 tot 11.30 uur.

Na een heerlijke vakantie in Noorwegen kwamen we vrijdag weer thuis en hadden we vandaag een zeer warme en inspirerende ontmoeting/repetitie met Deborah Carter en haar man Mark Zandveld. Floris en Annemijn hebben de eer om mee te werken aan een speciaal jazzconcert voor kinderen. We gaan daar verschillende composities laten horen maar de meest indrukwekkende is wel de compositie van  Sammy Cahn and McCoy Tyner, You Taught My Heart To Sing. Deze prachtige compositie is één van de favorieten van Deborah Carter. Toen Floris haar vroeg of hij haar een keer mocht begeleiden en vroeg naar een favoriete compositie kreeg hij snel het antwoord: “I have many beautiful songs on my wishlist. But one of my favorites is You Taught My Heart To Sing”.

Floris kreeg de akkoorden doorgestuurd en een aantal luistersuggesties en is gaan studeren op deze compositie. Hij nam het stuk een keer mee naar een les van Mike Boddé en ook een les van Rob van Bavel en heeft veel suggesties die deze meester pianisten hem gaven toegepast. Annemijn heeft al improviserend een introductie bedacht plus nog wat extra lijnen onder de melodie van Deborah. Toen vanmorgen het voor het eerst samen gespeeld werd was het een kippenvel moment.

Wie wil komen luisteren is van harte welkom. Kaarten zijn te reserveren via de volgende link: https://www.amersfoortjazz.nl/line-up-2023/#/2023-08-20/q7p85j39an1m/sing-and-swing-deborah-carter-and-zandscape-jazz-for-kids